Γερμανία: Οριστικά εκτός νόμου το HDJ

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας (υπερασπιστής της αμερικάνικης εισβολής στο Ιράκ και υπέρμαχος ακραίων “αντιτρομοκρατικών” προτάσεων, που συμπεριλαμβάνουν: άρνηση του τεκμηρίου αθωότητας προ αποδείξεως ενοχής, περικοπές του ιδιωτικού απορρήτου, αλλά και “προληπτικές” δολοφονίες) Wolfgang Schäuble, έθεσε εκτός νόμου το Heimattreue Deutsche Jugend (Γερμανική Νεολαίας Πίστης στην Πατρίδα), ενώ η Αστυνομία έκανε συντονισμένες εφόδους σε σπίτια μελών του στα κρατίδια Σαξωνίας, Βραδεμβούργου και Βερολίνου, προκειμένου να δημεύσει κάθε οικονομικό κεφάλαιο της οργάνωσης.

Σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, η οργάνωση παρέβηκε έναν νόμο περί της λειτουργίας των σωματείων και συλλόγων, που λέει ότι το κράτος έχει τη δυνατότητα να διαλύσει οργανώσεις που “αντιτίθονται στη διεθνή κατανόηση”… “Θα κάνουμε τα πάντα για να προστατεύσουμε τα παιδιά και τους νέους μας απ’ αυτές τις εκμαυλιστικές σειρήνες” δήλωσε ο Schäuble, προσθέτοντας ότι “η απαγόρευση θα θέσει τέλος στις σιχαμερές δραστηριότητες του HDJ”. Συνέχισε λέγοντας ότι “η απόφαση της Γερμανίας να πατάξει την ακροδεξιά εφαρμόζεται ειδικά στην περίπτωση του HDJ, που προσπαθούσε συντονισμένα να μεταμορφώσει παιδιά και νέους σε αφοσιωμένους εθνικοσοσιαλιστές”.

Τα ΜΜΕ ανέφεραν ότι ο Υπουργός Εσωτερικών βάσισε την απόφασή του στα συλλεχθέντα ευρήματα από εφόδους σε σπίτια μελών, γραφεία και κατασκηνώσεις του HDJ κατά το 2008 (σχετικό άρθρο μας εδώ), που δείχνουν ότι η οργάνωση είχε παραστρατιωτικού τύπου πειθαρχία. Τα κατασχεθέντα ευρήματα περιλαμβάνουν εκπαιδευτικό υλικό για παιδιά και νέους, που πραγματεύεται την καθαρότητα του αίματος, τον κίνδυνο του έθνους από εβραίους και αλλοδαπούς, αλλά και δοξάζουν το ναζιστικό παρελθόν της χώρας.

Το HDJ ιδρύθηκε στο Κίελο το 1990 και οι αρχές πιστεύουν ότι έχει πολλές εκατοντάδες μέλη.

Υποψιαζόμαστε ότι στην φοβική σύγχρονη Γερμανία σύντομα θα στοχοποιηθούν ως “παραστρατιωτικής πειθαρχίας” και οι πρόσκοποι…

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s