Ιωάννινα: "Αντιεξουσιαστές" εναντίον αγάλματος Πύρρου

Το μένος και το μίσος “κάποιων” ενάντια στην ιστορία των Ιωαννίνων και της Ηπείρου δεν κρύβεται. Χθες, Σάββατο, το μεσημέρι, αναρχικοί-ανθέλληνες βεβήλωσαν και προσπάθησαν να ξηλώσουν το άγαλμα του Βασιλιά Πύρρου της Ηπείρου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, αφενός μεν για να εξυπηρετήσουν έμμεσα την Αλβανική προπαγάνδα που υπάρχει στην περιοχή, αφ’ ετέρου για να δείξουν το “αντιφασιστικό” μένος τους ενάντια στη Χρυσή Αυγή η οποία μετά την απόκρουση της δολοφονικής επίθεσης των αναρχικών στις 14 Μαρτίου τελικά πραγματοποίησε την εκδήλωση για τη αυτονομία της Βόρεια Ηπείρου στο άγαλμα του Πύρρου απέναντι από τη Νομαρχία Ιωαννίνων. Αυτή η πράξη βεβήλωσης του αγάλματος του Πύρρου και της Ιστορίας της Ηπείρου ντροπιάζει όλη την Γιαννιώτικη κοινωνία και τους απανταχού-παρών Ηπειρώτες, αποδεικνύει την πραγματική φύση των αναρχικών και όποιων τους υπερασπίζονται και προσβάλλει την εθνική συνείδηση όλων των Ελλήνων και ιδίως των Γιαννιωτών.

Η εθνική δράση ανάδειξης της Ιστορίας της Ηπείρου στα Γιάννενα από τη Χρυσή Αυγή ενοχλεί το “προοδευτικό σκυλολόι”, το οποίο απαντάει φανερά με βεβηλώσεις μνημείων και αγαλμάτων, με ανθελληνικά συνθήματα και πράξεις και με προσβολή της ιστορίας της Ηπείρου.

Πυρήνας Ιωαννίνων

Υπενθυμίζουμε ότι το πρόσφατα τοποθετημένο άγαλμα είναι προσφορά της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Αμερικής. Το γεγονός της βεβήλωσης του αγάλματος αποσιωπήθηκε εντελώς από τα ΜΜΕ, με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s