Οργή Σέρβων

Εθνικιστική συγκέντρωση, με δεκάδες χιλιάδες συμμετέχοντες, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Βελιγράδι, με τελικό απολογισμό 28 συλλήψεις Εθνικιστών, 25 αστυνομικούς τραυματίες και 19 πολίτες, μεταξύ των οποίων και δύο ανταποκριτές ξένων δημοσιογραφικών πρακτορείων, όταν με το πέρας της εκδήλωσης μερικές εκατοντάδες νεαρών συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις καταστολής. Η συγκέντρωση έγινε για την επέτειο 10 χρόνων από τους ΝΑΤΟικούς βομβαρδισμούς στην Σερβία και εναντίον της δίωξης του Ράντοβαν Κάρατζιτς. Συμμετείχαν οι πατριωτικές οργανώσεις Obraz, 1389, Nasi (Ours) Association, το Ravnogorski Movement, ενώ διοργανωτής ήταν το εθνικιστικό Serbian Radical Party.

Πολλοί διαδηλωτές κρατούσαν φωτογραφίες του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς. Το πλήθος φώναζε συνθήματα όπως: “Δώστε μας όπλα!”, “Το Κόσοβο είναι η καρδιά της Σερβίας” “Ο Μιλόσεβιτς είναι ήρωας του σερβικού έθνους”. Μεταξύ των πανό ξεχώρισαν τα “AIDS – Faggot Brigade” και “Einstein and Freud – Two Fake Jew Greats”, τίτλος βιβλίου που έγραψε ο Κάρατζιτς στη φυλακή.

Eνός λεπτού σιγή κρατήθηκε για τα θύματα από τις βόμβες του ΝΑΤΟ, ενώ ηχούσαν οι σειρήνες της πόλης. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, οι καμπάνες όλων των ορθοδόξων εκκλησιών χτυπούσαν πένθιμα.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s