Γερμανία: Δικάζεται η ηγεσία του NPD

Ο αρχηγός του NPD, Udo Voigt, ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, Klaus Beier, και ο επικεφαλής του νομικού τμήματος, Frank Schwerdt, δικάζονται στο Βερολίνο αντιμέτωποι με κατηγορίες πρόκλησης φυλετικού μίσους, προσβολής μειονοτήτων και συκοφαντικής δυσφήμισης.

Αιτία είναι κάποια φυλλάδια που διένειμε το NPD πριν το Παγκόσμιο Ποδοσφαιρικό Κύπελλο του 2006, στα οποία αναγραφόταν: “Λευκό όχι μόνο στο ύφασμα. Για μια πραγματικά ΕΘΝΙΚΗ ομάδα“.

Ο ποδοσφαιριστής της Εθνικής Γερμανίας, Patrick Owomoyela, κατέθεσε μήνυση κατά του NPD, θεωρώντας ότι προσβάλλεται. Ο νιγηριανός πατέρας του είναι από τους βασικούς μάρτυρες κατηγορίας, καταθέτοντας το πόσο πληγώθηκε όταν αντίκρυσε ένα απ’ τα συγκεκριμένα φυλλάδια.

Σε περίπτωση καταδίκης τους, τα στελέχη του NPD αντιμετωπίζουν – εκτός τις όποιες οικονομικές αποζημιώσεις προς την οικογένεια Owomoyela – και ποινή φυλάκισης πέντε χρόνων. Η απόφαση αναμένεται στις 7 Απριλίου.

Με αυτήν την δίκη, επί της ουσίας, ποινικοποιείται η δυσαρέσκεια των Γερμανών βλέποντας την πατρίδα τους να ακολουθεί τον δρόμο της Γαλλίας, της οποίας η “εθνική” ποδοσφαιρική ομάδα είναι γνωστή πλέον και ως “Μικτή Αφρικής”.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s