Ιταλία: Eπιτέλους τέλος για το πολιτικό έκτρωμα της Alleanza Nazionale

Η είδηση βρίσκεται στο Βήμα, όπου αναφέρονται και οι σχετικές πληροφορίες.

Η Alleanza Nazionale ήταν άτυπα η “διάδοχος κατάσταση” του προεδρικού σχηματισμού που ηγούταν στο πατριωτικό MSI το 1994, οπότε και το κόμμα αυτοδιαλύθηκε. Στο πραγματικό MSI υπήρξαν πολλές τάσεις, με φαινομενικά ισχυρότερη την συντηρητική, έχοντας όμως κατά καιρούς εγκολπώσει κι όλες τις άλλες ριζοσπαστικές Εθνικιστικές στην γείτονα χώρα. Δυστυχώς, από το 1987, με την διαδοχή του Αλμιράντε από τον Φίνι, είχε λάβει μια ξεκάθαρα προδοτική στάση έναντι του παρελθόντος του, θυσιάζοντας τα πάντα στον στόχο της “πολιτικής ανάδειξης”, κάτι που είχε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του. Μεσολάβησε μικρό διάστημα ενός μόλις χρόνου, κατά τον οποίο στην ηγεσία του κόμματος ήλθε ο γνωστός Εθνικιστής Πίνο Ράουτι, αλλά κατόπιν τούτου ξαναπέρασε στα χέρια του Φίνι.

Το 1994, λοιπόν, ο Φίνι με κάποιους εκ των υποστηρικτών του, μαζί με χριστιανοδημοκράτες, ρεπουμπλικάνους και φιλελεύθερους, σχημάτισε το πολιτικό έκτρωμα της Alleanza Nazionale. Σχεδόν αμέσως το κόμμα αυτό, παρότι απορρόφησε εκλογικά ένα μεγάλο μέρος των πρώην ψηφοφόρων του MSI, προχώρησε στην αποκύρηξη του Εθνικιστικού παρελθόντος ορισμένων εκ των ηγετών του, καταδικάζοντας τον ρατσισμό και τον Εθνικισμό, υποστηρίζοντας το Ισραήλ και τους σιωνιστές. Την ίδια στιγμή προχώρησε στην πολιτική συνεργασίας με το δεξιό κόμμα εξουσίας, που τελικά το οδήγησε τα τελευταία χρόνια στην συγκυβέρνηση με την μαριονέττα του καπιταλισμού στην Ιταλία, Μπερλουσκόνι.


Το Σάββατο που μας πέρασε, ο Φίνι αποφάσισε την διάλυση του κόμματος και την ένταξη των μελών του στο κόμμα του Μπερλουσκόνι, κάτι που για πολλούς ήταν αναμενόμενο. Η είσοδος των μελών της Alleanza Nationale και τύποις πλέον στο κόμμα της κυβέρνησης είναι απλά η σφραγίδα που δείχνει το τέλος μιας εποχής, κατά την οποία το καθεστώς στην Ιταλία είχε ορθώσει ένα πολιτικό τείχος εναντίον των Εθνικιστών.

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s