Ποιος είναι ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ελεύθερος;

Η απόφαση του Εφετείου, που καταδικάζει σε ποινή κάθειρξης 12 ετών τον Περίανδρο Ανδρουτσόπουλο, αποδεικνύει συν τοις άλλοις και την απίστευτη υποκρισία, όπως και το θράσος, εκείνων των κύκλων που επιθυμούσαν την πλήρη εξόντωση ενός άδικα διωκόμενου ανθρώπου, ενός ιδεαλιστή μαχητή. Πιστοί στην ύπουλη και αρουραιίστικη νοοτροπία και τακτική τους, κάνουν το άσπρο μαύρο και «ζητούν και τα ρέστα», κατά την γνωστή λαϊκή έκφραση. Ένας Άνθρωπος καταδικάστηκε σε μια ποινή 12 ετών και οι θρασύδειλοι αυτοί τύποι (παρέα φυσικά με τα ρεμάλια της καθεστωτικής δημοσιογραφίας), ειδικευμένοι ανάμεσα στο συνειδητό ψέμα και τις προσφιλείς θεωρίες συνωμοσίας, ασχολούνται με το πότε θα αποφυλακιστεί ο Άνδρας αυτός. Τακτική γνωστή και ανάλογη με αυτή του πρωτόδικου δικαστηρίου, όπου με απέριττο θράσος πριν την διεξαγωγή της δίκης οι ίδιοι θρασύδειλοι τύποι και τα παπαγαλάκια τους ωρυόταν πως «μεθοδεύεται αθώωση του Χρυσαυγίτη». Κραυγές άναρθρες, χωρίς στοιχείο ή επιχείρημα, οι οποίες όμως καλλιέργησαν επιδέξια το αρνητικό εκείνο κλίμα που χρειαζόταν για να βγει μια «ιστορική» (σε ό,τι αφορά την αυστηρότητά της και όχι μόνο) απόφαση, που εξόντωνε τον Περίανδρο. Η δικαιοσύνη (και τα παρελκόμενά της), σαν ένα κομμάτι κάρβουνο για το κράτος, τους θεσμούς, τους ψευτοεπαναστάτες και τους γιαλατζί αντιεξουσιαστές, άλλοτε καίει και άλλοτε όχι!

Για το κράτος και τα θεσμικά του όργανα (όπως η αστυνομία), αποτελούσε «ζήτημα τιμής» η σύλληψη του Περίανδρου Ανδρουτσόπουλου, προκειμένου να ικανοποιηθούν τα αριστερά ανακλαστικά του διεθνιστικού κατεστημένου. Δεν συμβαίνει όμως το ίδιο για άλλες περιπτώσεις, όπως π.χ. για τους «ληστές με τα μαύρα», που 3 χρόνια τώρα διαφεύγουν της σύλληψης, μεγαλοεκδοτών και μεγαλοκαναλαρχών, που έχουν κάνει του κόσμου τις παρανομίες, αλλά η εξουσία που έχουν τους καθιστά άτρωτους, ή άλλες περιπτώσεις, όπως διεφθαρμένων ιερέων και δικηγόρων, που σκανδαλωδώς έχουν ευνοϊκή μεταχείριση σε σχέση με τους κοινούς θνητούς, όπως φυσικά δεν αποτελεί «ζήτημα τιμής» η σύλληψη των κουκουλοφόρων που όποτε τους γουστάρει κάνουν μπουρδέλο οποιαδήποτε πόλη της Ελλάδος.

Για τους ψευτοεπαναστάτες και τους γιαλατζί αντιεξουσιαστές η δικαιοσύνη είναι «ταξική», όταν δεν εξοντώνεται εντελώς ο Περίανδρος (προφανώς μόνο η θανατική ποινή θα ικανοποιούσε τους διεστραμμένους εγκεφάλους τους), αλλά βγάζουν τον σκασμό όταν είτε πρωτόδικα είτε στο εφετείο αθωώνονται ο Σερίφης, ο Λεσπέρογλου, ο Μπαλάφας, κ.α.. Έχουν το θράσος να μιλάνε για «συνεργασία ΜΑΤ – ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ», όταν συνεχώς – και με πιο κραυγαλέο περιστατικό το πρόσφατο σπάσιμο, πριν λίγες μέρες, στο Κολωνάκι – οι κουκουλοφόροι σπάνε τα πάντα χωρίς να έχει συλληφθεί ποτέ ούτε ένας. Ας το βουλώσουν λοιπόν οι υπάνθρωποι που με τις σταλινικές λογικές τους θέλουν να μας τρελλάνουν εντελώς.

Συμπαραστεκόμαστε στον Σύντροφό μας Περίανδρο, με την πίστη πως σύντομα η άδικη δοκιμασία του θα λάβει τέλος.

Τίθεται όμως ένα ερώτημα μέσα απ’ όλα αυτά: Μέσα σε μια διεφθαρμένη αντεθνική κοινωνία, που προωθεί την παγκοσμιοποίηση και το απόλυτο χάος στις εργασιακές σχέσεις, ποιος είναι ο ελεύθερος και ποιος ο φυλακισμένος; Χωρίς, σε καμία περίπτωση, να ενστερνίζομαι τις παπαδίστικες θεωρίες πως «πρέπει» να υπομένουμε όλα τα χτυπήματα ως αντάλλαγμα για με μελλοντική «ζωή» σε επουράνιους τόπους, έχω να πω τα εξής: Στις σημερινές δύσκολες συνθήκες της αποεθνικοποίησης, της ατομικότητας και του ωχαδερφισμού, ίσως ακούγεται παράλογο, απίθανο και ίσως υβριστικό για τα ευαίσθητα αυτιά των περισσοτέρων να λέμε πως ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ Ελεύθερος Άνθρωπος είναι αυτός με την ελεύθερη συνειδητή δράση. Είναι εκείνο ακριβώς που ξεχωρίζει τους Γενναίους από τους δειλούς, τους Δραστήριους από τους νωθρούς, τους Ζωντανούς από τα «φυτά». Όταν λοιπόν η Πατρίδα αφελληνίζεται συστηματικά, όταν τα εργασιακά δικαιώματα πετσοκόβονται ανελέητα, όταν η δικαιοσύνη πέρα από τον ταξικό της χαρακτήρα έχει και συγκεκριμένο ιδεολογικό αντιεθνικό χαρακτήρα, όταν το παρακράτος παίζει ανενόχλητο το παιχνίδι των πατρώνων του, όταν λοιπόν η αντίδρασή σου απέναντι σε όλα αυτά κυμαίνεται μεταξύ της απάθειας και της «ανάθεσης» σε πολιτικούς απατεώνες με ουσιαστικό αποτέλεσμα να ενεργείς ενάντια στην Εθνική και Κοινωνική επιβίωση, ενάντια στα Ελληνικά συμφέροντα και τις Λαϊκές ανάγκες, τότε δεν είσαι Ελεύθερος αλλά φυλακισμένος.

Δυστυχώς ο χώρος δεν επαρκεί για να αναπτυχθεί πλήρως η ψευδαίσθηση του μικροαστού, του αγανακτισμένου – μα πάντα πολιτικά ορθού δημοκράτη – Έλληνα, που πραγματικά πιστεύει ότι είναι ελεύθερος, κύριος του εαυτού του και ουσιαστικός παράγοντας για τις κοινωνικές εξελίξεις του τόπου. Όμως, όπως και να έχει, ο Περίανδρος Ανδρουτσόπουλος είναι πολύ περισσότερο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ από τους παθητικούς συμπατριώτες μας, που είναι αραχτοί στον καναπέ. Είναι πολύ περισσότερο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ απ’ όσους πολυλογάδες και πολυγραφιάδες έχουν καταστήσει την Εθνική και Κοινωνική Επανάσταση αντικείμενο μουσειακού περιεχομένου. Είναι πολύ περισσότερο ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ από όσους αντιλαμβάνονται τα πάντα με θλιβερές έννοιες πολιτικαντισμού και σιγοψιθυρίσματα του τύπου «δε μας συμφέρει προσωπικά και πολιτικά να μιλήσουμε θετικά για την περίπτωσή του». Γι’ αυτό όσοι σέβονται τον εαυτό τους, όσοι προσπαθούν να κατακτήσουν την Αξία της Ελευθερίας με πράξεις και όχι με φτηνά λογίδρια κενά περιεχομένου, όσοι πραγματικά πιστεύουν στις Έννοιες της ΑΝΔΡΕΙΑΣ, της ΣΥΝΤΡΟΦΙΚΟΤΗΤΑΣ, της ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, της ΤΙΜΗΣ και του ΑΙΜΑΤΟΣ και φροντίζουν να ζουν σύμφωνα μ’ αυτές έχουν χρέος να αντιταχθούν σθεναρά σε λόγια, ενέργειες και συμπεριφορές που μόνο αηδία και εμετό προκαλούν.

ΖΗΤΩ Η ΝΙΚΗ!

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Υ.Γ. Ρουφιάνε, που προσπαθούσες να βγάλεις φωτογραφίες μέσα στην αίθουσα, η φάτσα σου αποτελεί την καλύτερη δικαίωση του προπολεμικού συνθήματος πως «Ένας άσχημος άνθρωπος κρύβει μια εξίσου άσχημη ψυχή»…
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s