Αρχαία μνημεία και σύγχρονη νεολαία

Graffitti crews…

Το θέμα παρουσιάστηκε στην ιστοσελίδα της Τ.Ο. Πειραιά, υπό τον τίτλο “Εικόνες ντροπής και θλίψης”. Και οργής. Και προβληματισμού.


Τα διασωθέντα τμήματα των περίφημων Μακρών Τειχών βανδαλισμένα από “γκραφιτάδες”. Και, απολύτως αναμενόμενα, το αναρχικό “αλφάδι” βρίσκει τη θέση του κοντά στις “υπογραφές” τους. Όταν η εθνική κληρονομιά, τα αρχιτεκτονικά επιτεύγματα των προγόνων, αντιμετωπίζονται σαν μια ακόμη επιφάνεια εκτόνωσης του ανισόρροπου μικροεγωισμού του κάθε κενού αξιών “επαναστατημένου” πιτσιρικά, το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες.
Δεν είναι μόνο οι γόνοι των μεταναστών, που δεν έχουν σεβασμό απέναντι σε ιστορία ξένη προς αυτούς. Είναι και οι γόνοι των νεοελλήνων, που δεν γνωρίζουν την ίδια την ιστορία των προγόνων τους. Με την έντονη απο-εθνικοποίηση της παιδείας, με την προώθηση των διεθνιστικών ιδεολογημάτων, με την συστηματική εκρίζωση των αξιών και του σεβασμού, βρίσκεται ο λαός μας αντιμέτωπος με την φρικτή προοπτική της ενηλικίωσης μιας νεολαίας αδιάφορης για τα πάντα εκτός τον μικρόκοσμο του ατομικού εγώ. Μιας νεολαίας πρόθυμης να καταστρέψει και ανίκανης να δημιουργήσει. Πρόθυμης να ταυτιστεί με τον μίζερο “αντι-ήρωα” και ανίκανης να μιμηθεί τον υπερήφανο ήρωα. Μια νεολαία πρόθυμη να χλευάσει και ανίκανη να θαυμάσει. Νεολαία με τα χειρότερα χαρακτηριστικά του όχλου. Οι αυριανοί ενήλικες πολίτες της Πατρίδας μας ξεκινούν με τις αισχρότερες προοπτικές.

Εμείς είμαστε αυτοί που στέκονται κόντρα στο ρεύμα. Το ΜΕΤΩΠΟ ΝΕΟΛΑΙΑΣ είναι η διέξοδος όσων ασφυκτυούν στη μάζα των απάτριδων παρτάκηδων. Είμαστε οι τελευταίοι μαχητές των διαχρονικών αξιών και οι πρωτοπόροι ενός καλύτερου μέλλοντος απ’ αυτό που σχεδιάζουν. Μην επιτρέψεις στον εαυτό σου να κυλήσει στην χειρότερη μορφή του. Πίεσέ τον να σκαρφαλώσει προς την καλύτερη. Μαζί μας. ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΟΛΩΝ!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s