Γερμανία: 6 χρόνια φυλακή στον Horst Mahler για άρνηση του ολοκαυτώματος

Το δικαστήριο του Μονάχου καταδίκασε τον Horst Mahler σε ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, γιατί εξέφρασε τις αμφιβολίες του για το ολοκαύτωμα των εβραίων σε δημόσια ομιλία του αλλά και στο διαδίκτυο.

Ο δικηγόρος Horst Mahler ήταν ιδρυτικό μέλος της περίφημης ακροαριστερής οργάνωσης Φράξια Κόκκινος Στρατός (RAF, γνωστή και ως Ομάδα Μπάαντερ-Μάινχοφ) τη δεκαετία του ’70. Σταδιακά άλλαξε ιδεολογική τοποθέτηση και το 2000 δημοσιοποιήθηκε η ένταξή του στο NPD, το οποίο και εκπροσωπούσε ως νομικό του στέλεχος. Έκτοτε έχει δεχθεί επιθέσεις από πρώην ομοϊδεάτες του, με αποκορύφωμα τον ξυλοδαρμό του το 2005, και έχει φυλακιστεί 3 φορές για αδικήματα γνώμης.

Η χαρακτηριζόμενη ως “άρνηση του ολοκαυτώματος” (δηλαδή οποιαδήποτε αμφισβήτηση ακόμη και του αριθμού των 6.000.000 νεκρών εβραίων) είναι έγκλημα στη Γερμανία, με ποινή φυλάκισης ως πέντε έτη. Ο 73χρονος Mahler είναι “υπότροπος παραβάτης” και καταδικάστηκε σε ένα έτος περισσότερο από τη μέγιστη συνιστώμενη πρόταση ως “αμετανόητος”, λόγω του ότι συνέχισε να υποστηρίζει και στο δικαστήριο τις αμφισβητήσεις του.

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΔΕΝ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΗΝ ΕΡΕΥΝΑ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s