60 χρόνια σιωπής: Η αλήθεια δεν μπορεί να κρύβεται για πάντα

Από το 1943 μέχρι το τέλος του μεγάλου πολέμου, η Βορειο-ανατολική Ιταλία ζει το δικό της ολοκαύτωμα. Τα θύματα είναι χιλιάδες αθώοι Ιταλοί των περιοχών της Ίστρια, Τριέστε, Δαλματίας. Είναι τα θύματα της κομμουνιστικής εθνοκάθαρσης των παρτιζάνων του Τίτο. Ένα ακόμη μεγάλο έγκλημα πολέμου που αποκρύπτεται από την ιστορία γιατί είναι κομμουνιστικό.

Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώθηκαν τότε, εγκαταλείποντας τα πάντα πίσω τους, για να γλυτώσουν από ανελέητη μαζική σφαγή, επειδή ήταν Ιταλοί. Οι εκτελεσθέντες φθάνουν τους 60.000. Σε δεκάδες ομαδικούς τάφους που ανακαλύπτονται, μέχρι σήμερα καταμετρήθηκαν σχεδόν 27.000 εκτελεσθέντες άμαχοι. Οι περισσότεροι δεν έχουν βρεθεί ακόμη… Όσοι γλύτωσαν μεταπολεμικά, έκρυβαν για χρόνια την καταγωγή τους για να γλυτώσουν και από τους Ιταλούς κομμουνιστές. Οι μετέπειτα “καλές σχέσεις” με το καθεστώς του Τίτο και η εγχώρια αριστερή ιδεολογική τρομοκρατία επέβαλαν την σιωπή για αυτό το τρομερό έγκλημα του κομμουνισμού. Σήμερα αυτά τα χιλιάδες θύματα ζητούν ιστορική δικαίωση.

Η μαρτυρία της ιστορικής αλήθειας απελευθερώνει τις συνειδήσεις. Η μαρτυρία της ιστορικής αλήθειας σε ένα καθεστώς που επιβάλει τη λήθη και έχει ποινικοποιήσει την ιστορική έρευνα είναι μία πράξη επαναστατική. Έχει περάσει πάνω από μισός αιώνας από τη λήξη του Β’ παγκοσμίου πολέμου και θεωρείται “αδίκημα γνώμης” να προβαίνει κανείς σε ιστορική μαρτυρία που θίγει τους νικητές. Τα νέα παιδιά όλης της Ευρώπης βρίσκονται βυθισμένα στην άγνοια και στην συνειδησιακή υποταγή από την ιδεολογική προπαγάνδα του σχολείου και των ΜΜΕ.

Το δικό μας όπλο είναι η αλληλεγγύη. Γι’ αυτό:
Στις 10 Φεβρουαρίου προβαίνουμε σε συντονισμένη διεθνή “διαδικτυακή εκδήλωση” αναρτώντας το ίδιο banner με την τρίχρωμη Ιταλική σημαία με το ίδιο σύνθημα στην κάθε γλώσσα, σε ένδειξη μνήμης για τα θύματα του κομμουνισμού και διαμαρτυρίας για τη σκανδαλώδη μη αναγνώρισή τους. Είναι μία ακόμη άγνωστη γενοκτονία στην σύγχρονη Ευρώπη που ειδικά εμείς οι Έλληνες, περισσότερο από όλους μπορούμε να νοιώσουμε, καθώς σε λίγο ξαναζούμε με την ίδια οδύνη κι εμείς το δικό μας “αποκρυφθέν” ολοκαύτωμα… αυτό του Ποντιακού Ελληνισμού.

novopress

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s