Απόπειρα απαγόρευσης ομιλίας του Blocco Studentescο

Ο Κοσμήτορας της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης, Tor Vergata, προσπαθεί να ακυρώσει ομιλία των Εθνικιστών Φοιτητών μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, η οποία έχει ως θέμα τη σύγκριση της σημερινής γενιάς με τις παλιότερες και την αδυναμία της να παρακολουθήσει τις ιστορικές εξελίξεις, ειδικότερα από την δεκαετία του ’60 και ύστερα.

Το αίτημα απαγόρευσης υποβλήθηκε από την πανεπιστημιακή σύμβουλο Massimiliano Macera και είναι η δεύτερη φορά που οι πανεπιστημιακές αρχές προσπαθούν να φιμώσουν για το ίδιο θέμα τους Εθνικιστές, μιας και η ίδια ομιλία ακυρώθηκε, με διάφορες προφάσεις, πριν 2 εβδομάδες.

Οι Ιταλοί Συναγωνιστές σε ανακοίνωσή τους τονίζουν “Αν ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί η ομιλία στον ακαδημαϊκό χώρο είναι να τoν πάρουμε με τη βία, εμείς θα το πράξουμε και τότε θα αναγκαστούν να προσαρμοστούν”.

Επισημαίνεται ότι στην Ιταλία, όπως και στις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες, η έννοια του πανεπιστημιακού ασύλου αφορά μόνο την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και η παρουσία των Εθνικιστών είναι έντονη.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s