Οι Χρυσαυγίτες στου Μακρυγιάννη

Δεκάδες μέλη της Χρυσής Αυγής παρέστησαν σήμερα Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στην καθιερωμένη τελετή μνήμης για τους πεσόντες στη μάχη του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη. 65 έτη παρήλθαν από εκείνες τις θλιβερές και συνάμα ηρωικές ημέρες, που στοίχισαν στον Ελληνισμό περισσότερο αίμα απ’ όσο συνολικά απώλεσε σε όλοκληρο τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο. Δυστυχώς σήμερα, παρ’ όλο που οι πληγές από εκείνη την αδελφοκτόνο σφαγή έχουν επουλωθεί, η λήθη έχει απλωθεί πάνω από την Ελλάδα και η γνώση της Ιστορίας μας παραμένει έρμαιο στα χέρια σκοτεινών, ανθελληνικών κύκλων.

Είναι λυπηρό το ότι σε μία εκδήλωση τόσο μεγάλου εθνικού ενδιαφέροντος, οι μοναδικοί νέοι σε ηλικία συμμετέχοντες ήταν τα μέλη της Χρυσής Αυγής. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής που, με την πειθαρχημένη παρουσία τους, τις ελληνικές σημαίες και τα εθνικιστικά συνθήματα έδωσαν ζωή σε έναν χώρο που θύμιζε κυριολεκτικά νεκροταφείο. Παντελής η απουσία εκπροσώπων του κοινοβουλίου, που είχαν σοβαρότερα πράγματα να κάνουν-πρωινό Κυριακής- απ’ το να τιμήσουν όσους Έλληνες θυσιάστηκαν για να καταστείλουν το δεκεμβριανό κίνημα. Δύο φορές κατακριτέοι οι “εθνικόφρονες” βουλευτές που δεν παράλειψαν βεβαίως να στείλουν τους κομματάρχες τους στου Μακρυγιάννη, μη χάνοντας μία ακόμη καλή ευκαιρία ψηφοθηρίας. Όπως ακριβώς έκανε η Νέα Δημοκρατία κατά τις δεκαετίες ’80 και ’90, όταν η εν λόγω εορτή συγκέντρωνε ένα μεγάλο τμήμα της εκλογικής της…πελατείας.

Μέσα σε όλα αυτά, οι Χρυσαυγίτες, με το σύνθημα: “Όχι στη λήθη και την υποταγή – Εθνικισμός – Χρυσή Αυγή” και με την κατάθεση τιμητικού στεφάνου στο μνημείο των πεσόντων, έδωσαν το λιτό, αγωνιστικό τους παρόν. Εν τέλει έκλεισαν την εκδήλωση ψάλλοντας τον εθνικό ύμνο και στέλνοντας προς κάθε κατεύθυνση το μήνυμα της αληθινής εθνικής αντίστασης.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s