Λευκή Μουσική Αντίσταση: νέες κυκλοφορίες

Πολλά και καλά τα νέα της εθνικιστικής μουσικής σκηνής τον τελευταίο καιρό, ειδικά στον τομέα των κυκλοφοριών, αφού πολύ αξιόλογα albums έρχονται να κλείσουν και αυτή την αρκετά παραγωγική χρονιά. Το εθνικιστικό ροκ είναι ζωντανό και εξελίσσεται και αυτό είναι το πιο σημαντικό!

Απλά εκπληκτική η δουλειά των Γάλλων Insurrection, η οποία κυκλοφόρησε από την Alternative S, για ένα γκρουπ που ήδη αποκτά αναγνωρισιμότητα στη χώρα του. Το υλικό στιχουργικά είναι στη σωστή κατεύθυνση, με έξυπνους στίχους στη γαλλική γλώσσα, ενώ μουσικά βρίσκονται πραγματικά μπροστά για το είδος, με αρκετές alternative επιρροές σε punk/hardcore φόντο, κάτι που κάνει το αποτέλεσμα πρωτότυπο και δυναμικό. Ξεχωρίζουν τα “Ma Rage”, “Societe de supermarche”, “Evolution”, αλλά γενικότερα ο δίσκος είναι στο σύνολό του πολύ καλός. Παράλληλα, μια από τις κορυφαίες και πιο παραγωγικές μπάντες της σκηνής αυτή τη στιγμή, οι Γερμανοί Sleipnir, βρίσκονται στο studio για να ηχογραφήσουν τη νέα τους δουλειά, χωρίς τίτλο μέχρι στιγμής, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο ερχόμενο έτος. Tο γκρουπ δέχεται από τους φίλους του να στέλνουν στο mail του (sleipnir@sleipnir-band.de) φωτογραφίες από tattoos για να διακοσμηθεί κατάλληλα το ένθετο του νέου τους cd, με την προϋπόθεση ότι αυτά δε θα φέρουν λέξεις και σύμβολα που είναι απαγορευμένα στη Γερμανία. Στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας βρίσκεται και η επερχόμενη δουλειά των Αμερικάνων βετεράνων West Wall. To άτιτλο ως τώρα album πρόκειται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2009 και από μια προακρόαση κάποιων κομματιών, είναι το ίδιο βαρύ και δυναμικό με το “Blitzkrieg Symphony”. Η μπάντα, στα δύο κομμάτια (“Tunnel Rat”, “Shield Wall”) που διαθέτει στο διαδίκτυο (για link εδώ) από τη νέα της δουλειά, παίζει ένα μείγμα επιθετικού thrash/death metal, με πολύ δυνατή και καθαρή παραγωγή και στίχο στο πολεμικό στυλ, στο οποίο μας έχει συνηθίσει από την προηγούμενη δουλειά της. Παράλληλα η μπάντα θα παρουσιάσει το νέο της υλικό σε συναυλία που θα δώσει στις 20 Δεκεμβρίου, στα πλαίσια του Winter Solstice Festival, στο Dallas των ΗΠΑ, μαζί με τους Throne of Odin, Five Empty Chambers, Dark Alliance και Obsidian Throne.

Για το τέλος, η κορυφαία νέα δουλειά των Ιταλών Ultima Frontiera! Τα συγκροτήματα της γειτονικής χώρας διατηρούσαν πάντα μια εσωστρέφεια, καλύτερα αυτοτέλεια, γλωσσική, μουσική και αισθητική, χαρακτηριστικά που τα καθιστούσαν αναγνωρίσιμα και αυθεντικά στο χώρο… Intolleranza, Peggior Amico, ADL 122, Sud XT, Gesta Bellica, Armco, ZetaZeroAlfa, Timebombs, Civico 88, Legittima Offesa, LPG και ο κατάλογος είναι πραγματικά μακρύς… Οι Ultima Frontiera δεν είναι καινούριοι. Έχουν ήδη στο ενεργητικό τους πολύ καλά albums όπως τα “Non ci sono più eroi”, “La Nostra Europa”, “Non Conforme” και μόλις κυκλοφόρησαν το “Arditi Sentieri”. Χωρίς υπερβολή, μία από τις καλύτερες και πιο ώριμες δουλειές που εχει να επιδείξει ιταλική μπάντα, με προσωπικό ύφος, μακρυά από στερεότυπα και κυρίως, με ειλικρίνεια και αυθορμητισμό! “Venerdi”, “Sabato” και “Domenica”, τρία κομμάτια τόσο ξεσηκωτικά, που τα καταλαβαίνεις ακόμα και να μην ξέρεις ιταλικά, “Patria”, “Unosetteunonove”, “Il ballo dell’ Ilusione”, “Arditi sentieri”, “Amore in rock’ n’ roll”, όλο το album είναι ξεχωριστό από μόνο του. Μιλάμε για μια από τις καλύτερες κυκλοφορίες για το 2008… Πάρτε μια γεύση από εδώ και… στηρίξτε!
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s