Άγιος Παντελεήμονας: Στο πλευρό των κατοίκων

Την συμπαράστασή τους στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα εκδήλωσαν περίπου εκατό Συναγωνιστές από το Μέτωπο Νεολαίας της Χρυσής Αυγής. Παρά το κλίμα τρομοκρατίας, ενδεδυμένης με την πρόφαση του αντιρατσισμού, οι κάτοικοι της περιοχής κατόρθωσαν τελικά να προχωρήσουν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας διεκδικώντας την γειτονιά τους από τους χιλιάδες μετανάστες που έχουν εγκατασταθεί, αδιαφορώντας για τις εκκλήσεις «ηρεμίας» εκ μέρους γνωστών κομματικών εκπροσώπων, που προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τους πείσουν να ακυρώσουν την συγκέντρωσή τους.

Απέναντί τους βρέθηκαν σε παράνομη αντισυγκέντρωση, μερικές δεκάδες μελών αριστερών οργανώσεων, σχηματίζοντας την γνωστή εικόνα των δυο οργανώσεων και πλακάτ ανά πεντάδα ατόμων, εξοπλισμένων με δολοφονικά αντικείμενα, αλλά και …μικροφωνικές εγκαταστάσεις με τις οποίες καλούσαν τους αλλοδαπούς στην γλώσσα τους (Αφγανικά, Αλβανικά κλπ) να πυκνώσουν τις τάξεις τους εναντίον των Ελλήνων. Μαζί τους και ένας αριθμός «αντεξουσιαστών»-επαγγελματιών βανδάλων, αλλά και αφγανοί λαθρομετανάστες.

Με την άφιξη των Ελλήνων αγωνιστών της Χρυσής Αυγής, οι κάτοικοι ξέσπασαν σε δυνατά χειροκροτήματα νιώθοντας εμφανώς εμψυχωμένοι. Από την άλλη, πάνω από επτά διμοιρίες ΜΑΤ μπήκαν στο ενδιάμεσο, έχοντας προκλητικά το μέτωπο στους πολίτες του Αγίου Παντελεήμονα κι όχι στην παράνομη αντισυγκέντρωση. Η αστυνομία μάλιστα απέκλεισε και τα γύρω στενά, προχωρώντας σε αναγνωρίσεις και διώχνοντας όποιον ήθελε να περάσει στον χώρο της συγκέντρωσης, ενώ ταυτόχρονα παρότρυνε τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν.

Με το πέρας της εκδήλωσης οι αντιρατσιστές-αντιφασίστες παρακρατικοί, ενισχυμένοι από ξένους μετανάστες ξεκίνησαν τις καταστροφές σε στενά της γειτονιάς, εντείνοντας την προσπάθεια τρομοκράτησης των συμπατριωτών μας.

Παρέμβαση σε συζήτηση αναφερόμενη στο ζήτημα της συγκέντρωσης των Ελλήνων κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα, έκανε και ο Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστής Ν.Μιχαλολιάκος στον τηλεοπτικό σταθμό ALTER, εκφράζοντας την συμπαράσταση των Εθνικιστών στους Έλληνες κατοίκους, αποτελώντας την εξαίρεση μεταξύ των ομιλητών, οι οποίοι ήταν στελέχη της κυβέρνησης και μέλη αντιρατσιστικών οργανώσεων, που προσπαθούσαν να υποβαθμίσουν το θέμα.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s