Τσεχία: Αστυνομία εναντίον Εθνικιστών

Χθες, 17 Νοεμβρίου, Τσέχοι Εθνικιστές, μαζί με κατοίκους της πόλης Litvinov, έκαναν πορεία ενάντια στην εγκληματικότητα των αθίγγανων (ή ρομ, κατά τον πολιτικώς ορθό νεωτερισμό), οι οποίοι τρομοκρατούν τους πολίτες σε οποιαδήποτε απόπειρα διαμαρτυρίας ή αντίδρασής τους, έχοντας την πλήρη κάλυψη του κράτους και των οργάνων του, στα πλαίσια της τυφλής και άδικης εξίσωσης του νομοταγή με του παρανόμου.

Στην κεντρική πλατεία της πόλης συγκεντρώθηκαν περίπου 1000 συναγωνιστές και, μετά τις ομιλίες, ξεκίνησε πορεία. Τότε η αστυνομία προέβη σε απρόκλητη επίθεση και κινήσεις προπηλακίσεως των Εθνικιστών, με εκτεταμένη χρήση χημικών. Με ελικόπτερα, με 1000 αστυνομικούς πλήρους εξοπλισμού, με έφιππους, δακρυγόνα και γκλομπς, με δεκάδες οχήματα και, αφού μπλοκαρίστηκαν τα φόρουμ και οι ιστοσελίδες των Εθνικιστών, η αστυνομία έκλεισε τους δρόμους και επιτέθηκε στους διαδηλωτές χτυπώντας στην κυριολεξία στο ψαχνό. Οι μάχες κράτησαν περίπου 3 ώρες με πολλούς τραυματισμούς και δεκάδες συλλήψεις.

Με ανακοίνωση τους οι Τσέχοι συναγωνιστές δήλωσαν πως ο Αγώνας τους για κοινωνική δικαιοσύνη και η συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο λαό τους δεν θα σταματήσει, αδιάφορο τα όποια εμπόδια και απαγορεύσεις τους επιβάλουν.

video από ΜΜΕ 1
video από ΜΜΕ 2
video από ΜΜΕ 3
video με την απρόκλητη επίθεση

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s