Αντικατοχική πορεία στην Αθήνα

Εκατό και περισσότερα μέλη της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ έδωσαν το δυναμικό τους παρόν στις αντικατοχικές εκδηλώσεις στην Αθήνα χθες. Στην οδό Ρηγίλλης, μπροστά στον αστυνομικό κλοιό που έφραζε τον δρόμο προς την τουρκική πρεσβεία, δόθηκε η πρέπουσα απάντηση στην πολιτική της μειοδοσίας και των παραχωρήσεων, που έχει στόχο την πλήρη τουρκοποίηση της Κύπρου.

Με τα συνθήματα «Ελλάς – Κύπρος – Ένωσις», «Τούρκε δεν ξεχνώ – Θα εκδικηθώ», «Ελλάς – Ελλάς σκέπασε κι εμάς, της Κύπρου τα Ελληνόπουλα ποτέ μην τα ξεχνάς» καθώς και το «Η Κύπρος είναι Ελληνική» και «Χριστόφια – προδότη – καταδότη», εκατοντάδες Εθνικιστές και Πατριώτες, Κύπριοι και Ελλαδίτες, παρατάχθηκαν στην κεφαλή της πορείας και εισέπραξαν έντονες εκδηλώσεις συμπαράστασης από τους συγκεντρωμένους.

Μία τουρκική σημαία κάηκε συμβολικά, μπροστά στα συνεργεία όλων των τηλεοπτικών σταθμών, που για μία ακόμη φορά επέλεξαν να σιωπήσουν, πιστοί στο δόγμα της «ελληνοτουρκικής φιλίας». Απαγορεύθηκε να πλησιάσει η πορεία στην τουρκική πρεσβεία…

Αρνούμαστε αποφασιστικά οιανδήποτε λύση υπό τη σκιά της τουρκικής βίας και κατοχής. Απορρίπτουμε εκ προοιμίου κάθε συζήτηση, κάθε υποχώρηση ή παραχώρηση που οδηγεί στο νέο αίσχος της λεγόμενης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας. Οι πολιτικοί στόχοι της τουρκικής εισβολής, μέσω των ενεργειών της κατοχικής τουρκικής και τουρκοκυπριακής διοίκησης, δεν θα περάσουν.

Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ και ο σκοπός ένας και μοναδικός:

H ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΔΑΦΩΝ ΜΑΣ.
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s