Κύπρος: Μεγάλες αντικατοχικές συγκεντρώσεις νεολαίας

Σήμερα 14η Νοεμβρίου 2008 παραμονή της μαύρης επετείου ανακήρυξης του ψευδοκράτους έγιναν εκδηλώσεις διαμαρτυρίας από μαθητές και φοιτητές σε ολόκληρη την Κύπρο. Συγκεκριμένα έγιναν πορείες σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα.

Στη Λευκωσία νωρίς το πρωί έγιναν προσυγκεντρώσεις στο παλαιό Γ.Σ.Π. και στη Πλατεία Παναγίας Φανερωμένης. Να επισημάνουμε ότι στους χώρους προσυγκέντρωσης βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή αστυνομικοί ένστολοι και μή, ασφαλίτες του Γραφείου Συλλογής Πληροφορίων και διάφορα άλλα τσιράκια του σταλινιστή Χριστόφια, οι οποίοι κατέγραφαν αριθμούς εγγραφής οχημάτων και φωτογράφιζαν τους πάντες. Κατά τις 11 ξεκινούν και οι δύο πορείες, 900 περίπου συναγωνιστές, κατευθύνονται και καταλήγουν στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας. Κατά τη διάρκεια της πορείας ακούστηκαν συνθήματα όπως “ΕΞΩ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ”, “ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΚΟΙ – Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ”, “ΑΛΗΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ”, “ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΝΩΣΙΣ” κτλ. Όταν πλησίασαν το οδόφραγμα του Λήδρα Πάλλας δέχτηκαν απροκάλυπτα και χωρίς καμιά ατιολογία επίθεση απο τη Μ.Μ.Α.Δ. (ΜΑΤ), όπου και τραυματίζουν 4 μαθητές ηλικίας δεκατεσσάρων και δεκαπέντε χρονών. Κατά την διάρκεια της εμπλοκής γνωστός υψηλόβαθμος αξιωματικός του Γ.Σ.Π. (Γραφείο Συλλογής Πληροφοριών) απείλησε μαθητές ότι θα τους εξοντώσει και θα τους γ…σει μπροστά στους συνάδελφους του.

Μεγαλειώδης πορεία έλαβε χώρα και στη Λεμεσό, στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (Διοικητήριο). Η πορεία που είχε ως κεντρικό σύνθημα “ΤΟ ΨΕΥΔΟΚΡΑΤΟΣ ΣΑΣ Η ΜΙΣΗ ΜΑΣ ΠΑΤΡΙΔΑ” είχε τεράστια επιτυχία, αφού πέραν των 300 μαθητών έλαβαν μέρος σ’ αυτή και το σύνθημα “Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ” δονούσε τη Λεμεσό για αρκετή ώρα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους συμμαθητές μας που έλαβαν μέρος και να τους συγχαρούμε που βροντοφωνάζουν ότι είναι ακόμα ΕΛΛΗΝΕΣ και που αντιστέκονται στην παραχάραξη της ιστορίας μας! Θέλουμε όμως παράλληλα να καταδικάσουμε με βδελυγμία τη στάση “μυστικών αστυνομικών”, που για πολλές ώρες φωτογράφιζαν προκλητικά τους μαθητές λες και ζούμε σε σοβιετικό καθεστώς!

Κύριοι, αυτό είναι το παρακράτος Χριστόφια, με άμεση καταστολή κάθε μορφή εθνικιστικής αντίστασης στα σχέδια του. Αλλά, όπως του αποδείξαμε, το εθνικιστικό κίνημα μεγαλώνει και οι αντιδράσεις του το επαληθεύουν.

cyprus.novopress.info

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s