Nέα λάσπη κατά της Χρυσής Αυγής από Ιό και Ελευθεροτυπία

Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία 28-9-2008, ΙΟΣ: «…οι νεοναζί κατέλαβαν μεσημεριάτικα με στρατιωτικό σχηματισμό την κεντρική πλατεία βρίζοντας τους κατοίκους σαν «Γυφτοσκοπιανούς» και «Βουλγάρους» κι υψώνοντας θριαμβευτικά μια ελληνική σημαία στο κτίριο της παλιάς κοινότητας…»
Πόσο τυχαίο είναι αλήθεια ότι την ίδια μέρα που η Ντόρα Μπακογιάννη συζητούσε για το σκοπιανό στον ΟΗΕ είχαμε και το εκτενές αφιέρωμα του «ιού» για κάποια δήθεν «μειονότητα»; Πιστεύουμε καθόλου τυχαίο… Από το δημοσίευμα δεν μπορούσαν να λείψουν και οι γεμάτες ψευδολογίες αναφορές στην Χρυσή Αυγή. Οι άνθρωποι όμως είναι για τα πανηγύρια, αφού μας έλεγαν ότι το πανηγύρι στην Μελίτη δεν είχε πολιτικό χαρακτήρα! Και οι ίδιοι στο δημοσίευμά τους λένε ότι τρεις φορές στο παρελθόν υπήρξαν αντιδράσεις για την σύναξη αυτή στην Μελίτη!

Ιδού το σχετικό απόσπασμα: «ΟΙ ΣΛΑΒΟΦΩΝΟΙ ΝΤΟΠΙΟΙ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Η υπαρκτή-ανύπαρκτη μειονότητα: Το 1990 ο νομάρχης της κυβέρνησης Μητσοτάκη επιχείρησε ν’ απαγορεύσει τη γιορτή με τα ΜΑΤ. Το καλοκαίρι του 1991 ο στρατός πραγματοποίησε εκφοβιστική παρέλαση στο χωριό, με σκοπό «τον εντυπωσιασμό» των κατοίκων «για να σταματήσουν τις [υποτιθέμενες] βλέψεις προσάρτησης στα Σκόπια» (επιστολή φαντάρου στην «Εποχή» 10.11.91). Το 1994, η «Εκπομπή» του Νάσου Αθανασίου στο MEGA έκανε λόγο για «γλέντι εχθρότητος»

Στην συνέχεια αναφέρονται στην επίσκεψη Ελλήνων Εθνικιστών στο Ξινό Νερό και γράφουν: «Ό,τι δεν έγινε τον Ιούλιο συνέβη ωστόσο στις 31 Αυγούστου, μετά τις «γιορτές μίσους» στο Βίτσι: Υπό την προστασία περιπολικού της ΕΛ.ΑΣ. και συνοδευόμενοι από τηλεοπτικές κάμερες, οι χρυσαυγίτες κι οι συνοδοιπόροι τους του Πατριωτικού Ελληνικού Συνδέσμου επέδραμαν στη Μελίτη και σ’ άλλα επιλεγμένα χωριά της Φλώρινας, σκορπώντας απειλητικά φέιγ-βολάν. Στο Ξινό Νερό, χωριό που έχει αποκρούσει στο πρόσφατο παρελθόν επανειλημμένες επιδρομές τους («Ιός» 29.11.98, 19.12.98 & 20.2.99), οι νεοναζί κατέλαβαν μεσημεριάτικα με στρατιωτικό σχηματισμό την κεντρική πλατεία βρίζοντας τους κατοίκους σαν «Γυφτοσκοπιανούς» και «Βουλγάρους» κι υψώνοντας θριαμβευτικά μια ελληνική σημαία στο κτίριο της παλιάς κοινότητας. Οι κάτοικοι αντέδρασαν κι ακολούθησαν επεισόδια με δύο τραυματίες. Όπως διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι, κυρίαρχη αίσθηση στην περιοχή ήταν ότι βρισκόμαστε μπροστά σε παρακρατική επιστράτευση των (εισαγόμενων) νεοναζί από τις επίσημες αρχές. Δεν ήταν μόνο οι γιαγιάδες στην πλατεία της Μελίτης που εκείνο το απόγευμα σχολίαζαν μεγαλόφωνα, στην τοπική σλαβική γλώσσα, ότι «τους κουβάλησε η αστυνομία». Το ίδιο υποστηρίζει και η Ν.Ε. Φλώρινας του ΣΥΝ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τα γεγονότα: «Ελπίζουμε πως δεν αναβιώνουν άλλες εποχές με παρακρατικούς δολοφόνους και πως δεν υπάρχει κανένα γενικότερο σχέδιο “τρομοκράτησης” του ντόπιου πληθυσμού. Άλλωστε ένα τέτοιο σχέδιο θα έπεφτε στο κενό, καθώς οι Ξινονερίτες δεν τρομοκρατήθηκαν σε πολύ πιο άγριες εποχές με πάρα πολύ μεγάλη κρατική καταπίεση». Η ίδια ανακοίνωση επισημαίνει με ικανοποίηση ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, «ευτυχώς οι κάτοικοι αυτοοργανώθηκαν και κατάφεραν να αμυνθούν στις δολοφονικές αυτές επιθέσεις».

Παραλείπουν βεβαίως να πουν ότι σε αυτό το χωριό με την ανοχή του ελληνικού κράτους εξαφανίστηκε η προτομή ενός Μακεδονομάχου και ότι οι δήθεν κάτοικοι που αντέδρασαν δεν ήταν παρά μία θλιβερή μειοψηφία οπαδών του Ουράνιου Τόξου. Το γεγονός ότι οι άνθρωποι του Συνασπισμού της περιοχής ταυτίζονται με αυτούς του Ουράνιου Τόξου κατά της Χρυσής Αυγής λέει πολλά… Παραλείπουν να πουν ότι οι αντιδράσεις στο παρελθόν ήταν να εμποδίσουν κάποιοι αλήτες την ένωση Αξιωματικών να καταθέσει στεφάνι στο μνημείο της περιοχής και ότι είχαν στείλε με σπασμένο χέρι στο νοσοκομείο έναν απόστρατο Αξιωματικό!

Με τις ψευδολογίες του «ιού» δεν θα ασχοληθούμε. Έχουμε γράψει τι συνέβη στην πραγματικότητα και αυτό συνέβη. Αυτό που έχουμε όμως να τονίσουμε είναι ότι δυστυχώς η Ελληνική Σημαία που είχαν βάλει οι Χρυσαυγίτες στο δημόσιο κατάστημα της κοινότητας Ξινού Νερού αφαιρέθηκε από «αγνώστους» και δεν βρίσκεται πλέον εκεί και αυτό είναι ντροπή για αυτό που ονομάζεται… ελληνικό κράτος!

πηγή: www.xrushaugh.org

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s