Η Εθνική Δράση στη Δυτική Μακεδονία συνεχίζεται…

Το πρωί της Κυριακής 31 Αυγούστου 2008, οι Έλληνες Εθνικιστές ήταν για μία ακόμη χρονιά πιστοί στο χρέος τους απέναντι στην Ιστορία της Πατρίδας, συμμετέχοντας στο ετήσιο μνημόσυνο στη μνήμη των πεσόντων του Εθνικού Στρατού, κατά τη διάρκεια της ξενοκίνητης κομμουνιστικής ανταρσίας του 1946 – 1949. Ενός αδελφοκτόνου πολέμου, ο οποίος αιματοκύλισε την Πατρίδα μας, τη στιγμή που ολόκληρη η Ευρώπη προσπαθούσε να σηκωθεί από τα συντρίμμια του Μεγάλου Πολέμου. Η παρουσία μας κάθε χρόνο στο λιτό μνημείο, είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής στον απλό Έλληνα Στρατιώτη, ο οποίος ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Πατρίδας του και αγωνίστηκε υπέρ βωμών και εστιών. Η μαζική παρουσία του Μετώπου Νεολαίας της Χρυσής Αυγής από τις πόλεις της Δυτικής Μακεδονίας, έδωσε και φέτος παλμό και ζωντάνια στην πολιτική, πάνω απ’ όλα, εκδήλωση, κάτι που αναγνώρισε και η πλειοψηφία των συμμετεχόντων με το ζεστό τους χειροκρότημα. Μοιράστηκαν χιλιάδες φυλλάδια με τις θέσεις του Κινήματος στους παρευρισκομένους, δράση που είχε ξεκινήσει από την προηγούμενη ημέρα στην πόλη της Καστοριάς, ενώ κατατέθηκαν στεφάνια από τις Τ.Ο. Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο και το ραντεβού ανανεώθηκε για το επόμενο έτος με την υπόσχεση για συνεχή δράση σε Εθνικό και Κοινωνικό επίπεδο.

Η δράση των Ελλήνων Εθνικιστών την Κυριακή 31 Αυγούστου, δεν τελείωσε όμως με την παρουσία στο Βίτσι και τη συμμετοχή στο μνημόσυνο υπέρ των πεσόντων του Εθνικού Στρατού. Ένα μεγάλο κομβόϊ αυτοκινήτων με τις ελληνικές σημαίες να κυματίζουν από τα παράθυρα, ξεκίνησε από το Βίτσι και έφτασε στη Φλώρινα, περνώντας μέσα από χωριά, προπαγανδίζοντας με φυλλάδια και φέϊγ βολάν την αδιαπραγμάτευτη θέση μας υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και της διεκδίκησης των σκλαβωμένων ελληνικών εδαφών. Όπως και την προηγούμενη φορά, η συμπεριφορά του κόσμου της Φλώρινας ήταν πολύ ζεστή, με χειροκροτήματα και επευφημίες. Φεύγοντας από την πόλη της Φλώρινας, το κομβόϊ των Εθνικιστών πέρασε από το χωριό της Μελίτης, όπου την τελευταία φορά ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απαγόρευσαν την είσοδό μας. Ακόμα και εκεί όμως, παρά την δράση του Ουράνιου Τόξου, με τις πλάτες γνωστών κύκλων, υπήρξαν Έλληνες που βγήκαν έξω στις αυλές και χειροκρότησαν τους Χρυσαυγίτες.

Τελευταίος σταθμός της μικρής αυτής περιοδείας ήταν το χωριό Ξινό Νερό, όπου παλαιότερα είχαν σημειωθεί επεισόδια, με μέλη του Ουράνιου Τόξου να βανδαλίζουν μνημεία και να απαγορεύουν την Ένωση Απόστρατων Αξιωματικών να καταθέσει στεφάνι. Όλα αυτά μέσα σε ελληνικό έδαφος! Οι Έλληνες Εθνικιστές, παραταγμένοι και αφού ύψωσαν την ελληνική σημαία στο κοινοτικό κατάστημα, στο οποίο δεν υπήρχε παρά το ότι προβλέπεται από τον νόμο, κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των Μακεδονομάχων του χωριού και έψαλαν τον Εθνικό Ύμνο. Αυτή η εικόνα φαίνεται πως εξόργισε ορισμένους γνωστούς στην τοπική κοινωνία, επιδοτούμενους προπαγανδιστές των Σκοπίων, οι οποίοι προσπάθησαν να δημιουργήσουν επεισόδιο υβρίζοντας κάτω από την κάλυψη των αστυνομικών, αλλά και φανερώνοντας τις πραγματικές τους προθέσεις με λόγια όπως «εδώ δεν είναι Ελλάδα, είναι Βουλγαρία!». Ούτε και οι ίδιοι δεν έχουν αποφασίσει αν είναι υπερήφανοι …ψευτομακεδόνες ή Βούλγαροι! Όλοι αυτοί οι κύριοι είναι πασίγνωστοι για τη δράση τους στο κράτος, αλλά βρίσκονται κάτω από την προστασία συγκεκριμένων συμφερόντων και αφήνονται ελεύθεροι να αλωνίζουν στην περιοχή, τρομοκρατώντας ουσιαστικά και τον υπόλοιπο ντόπιο πληθυσμό. Τα μέλη της Χρυσής Αυγής, με απόλυτη πειθαρχία, ολοκλήρωσαν τη σεμνή τελετή και δεν επέτρεψαν την κατάσταση να κλιμακωθεί, έχοντας στο πλευρό τους και κόσμο από το χωριό που τους συνέχαιρε για την πράξη τους. Η μοναδική και πιο ουσιώδης απάντηση στους ανθέλληνες είναι η συνεχής δράση του Λαϊκού Εθνικιστικού Κινήματος.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s