Όταν το Searchlight «διαφημίζει» το NSBM…

Το γνωστό παρακρατικό αντι-φασιστικό περιοδικό Searchlight του εβραίου Gery Gable, στο τεύχος Ιουλίου δημοσίευσε εκτενής αναφορά στον Varg Vikernes και το NSBM (National Socialism Black Metal). Το άρθρο ξεκινάει με την χιλιοειπωμένη ιστορία για τα γεγονότα στην Νορβηγία στις αρχές των 90s, την καταδίκη του Vikernes σε 21 χρόνια φυλάκιση, την απόδραση του και την άρνηση των αρχών στην αίτηση αποφυλάκισης του. Στην συνέχεια, στο γνωστό συνωμοσιολογικό ύφος, αναφέρονται οι σχέσεις του Vikernes με τον William Pierce (RIP) και το National Alliance, η αγορά της εταιρίας του Vikernes Cymophane από τον Pierce και διανομή του υλικού των Burzum από την Resistance στις Η.Π.Α.
Στο κυρίως μέρος του άρθρου, το Searchlight ανησυχεί για την διάδοση του NS Black Metal στην νεολαία και για το πόσο εύκολο είναι να προμηθευτεί κανείς NSBM υλικό στο διαδίκτυο μέσω ηλεκτρονικών καταστημάτων (όπως αναφέρει, συνήθως όχι ανοικτά NS μπάντες «αλλά κρυμμένες κάτω από την μάσκα ενός ρομαντικού προγονολατρικού εθνικισμού». Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην Supernal Music με έδρα την Αγγλία και στον ιδιοκτήτη της Alex Kurtagic, δίνοντας έμφαση στο γεγονός ότι στα εξώφυλλα των καταλόγων διανομών της εταιρίας, τις φωτογραφίες μουσικών συγκροτημάτων έχουν αντικαταστήσει φωτογραφίες της Savitri Devi, του Ernst Junger και του Miguel Serrano!

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο, ανάμεσα στο ακραίο υλικό που διανέμει η Supernal, συγκαταλέγεται και το split CD «Polish – Hellenic Alliance Against ZOG» των Ελλήνων Der Sturmer. Οι επόμενες τρεις παράγραφοι είναι αφιερωμένες σε αυτούς και μεταξύ άλλων αναφέρεται: «Οι Der Sturmer είναι ένα συγκρότημα στενά συνδεδεμένο με την Χρυσή Αυγή και άλλες οργανώσεις. Στο CD συμπεριλαμβάνετε το κομμάτι The Nailbomber, αφιερωμένο στο πρώην μέλος του ΒΝΡ βομβιστή David Copeland. Οι Der Sturmer έχουν συμμετάσχει σε CD συλλογές που σκοπό έχουν την υποστήριξη φυλακισμένων μελών των SS».
Διαβεβαιώνουμε το Searchlight ότι έχει βάσιμους λόγους να ανησυχεί, αφού το NSBM σαν μέρος του κινήματος της Λευκής Μουσικής Αντίστασης θεριεύει μέρα με την μέρα και θα χρειαστεί να γράψουν πολλά ακόμα άρθρα στο μέλλον! Περαστικά…
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s