Τα "ελληνικά" ΜΜΕ για την παρουσία των Εθνικιστών στα σύνορα

Video από κεντρικό δελτίο ειδήσεων MEGA (20.07.2008): Όταν το κράτος σφυρίζει ανθελληνικά, οι Εθνικιστές δρουν Ελληνικά και οι δημοσιογράφοι του MEGA χαρακτηρίζουν τον Εθνικό Ύμνο “εμπρηστικό”…

Ελευθεροτυπία (21.07.2008): “Και ενώ το ΥΠΕΞ με non paper ενημέρωνε ότι οι Σκοπιανοί θα «εισβάλουν» στη Φλώρινα, αυτοί που «εισέβαλαν» ήταν μια ομάδα από μέλη της «Χρυσής Αυγής», που με τα αυτοκίνητά τους έφτασαν στο τελωνείο της Νίκης. Εμειναν για τρεις ώρες στα σύνορα, φωνάζοντας εμπρηστικά συνθήματα, την ώρα που ένα λεωφορείο με σκοπιανό συγκρότημα από την Αυστραλία επιχειρούσε να διέλθει από το τελωνείο. Οι Σκοπιανοί, φοβούμενοι τα χειρότερα, έκαναν μεταβολή και επέστρεψαν στα Σκόπια. Τελικά, χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης Γ. Κούτρα ώστε οι «Χρυσαυγίτες» να εγκαταλείψουν την περιοχή. Στη συνέχεια… περιόδευσαν στους δρόμους της Φλώρινας, του Αμύνταιου και του Ξινού Νερού πετώντας προκηρύξεις, ενώ επιχείρησαν να φτάσουν και στη Μελίτη, αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις έξω από το χωριό.”

ΤΑ ΝΕΑ (21.07.08): “Μια μικρή ομάδα της οργάνωσης Χρυσή Αυγή κατάφερε να διαταράξει το ήρεμο κλίμα μέσα στο οποίο πραγματοποιήθηκε το διήμερο πανηγύρι για τον εορτασμό του Προφήτη Ηλία στη Μελίτη Φλώρινας. Περίπου 40 μέλη της οργάνωσης κατάφεραν να φθάσουν με τα αυτοκίνητά τους στο τελωνείο της Νίκης, σπάζοντας τα μπλόκα που είχε στήσει η Αστυνομία, και απέκλεισαν τα σύνορα, με αποτέλεσμα να μην περάσει τελικά στην Ελλάδα ένα πούλμαν που μετέφερε τα μέλη συγκροτήματος από την Αυστραλία. Η ομάδα έφθασε νωρίς το πρωί στον συνοριακό σταθμό και παρέμεινε εκεί περίπου τρεις ώρες, αποκλείοντας το ρεύμα εισόδου προς την Ελλάδα υπό την επιτήρηση αστυνομικής δύναμης. Οι συγκεντρωμένοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες και φώναζαν υβριστικά συνθήματα εναντίον των Σκοπιανών, για τους οποίους τόνιζαν ότι «τα σύνορα είναι κλειστά». Εκείνη την ώρα επιχειρούσαν να περάσουν στο ελληνικό έδαφος τόσο το αυστραλιανό χορευτικό, τα μέλη του οποίου είναι δεύτερης γενιάς μετανάστες από την ΠΓΔΜ, όσο και το συγκρότημα «Τάνετς» από την ΠΓΔΜ, που είχαν προσκληθεί να συμμετάσχουν στο πανηγύρι από τον Πνευματικό Μορφωτικό Σύλλογο Μελίτης. Χρειάστηκε η παρέμβαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κοζάνης για να αποχωρήσει τελικά η ομάδα, που στη συνέχεια «παρήλασε» εποχούμενη από τη Φλώρινα, το Ξινό Νερό και το Αμύνταιο, πετώντας προκηρύξεις. Η πομπή κατευθύνθηκε στη Μελίτη, όμως η είσοδός της εμποδίστηκε από δύο κλούβες της Αστυνομίας που είχαν αποκλείσει τη διασταύρωση που οδηγεί στο χωριό. Παρά την αποχώρησή τους, το συγκρότημα από την Αυστραλία δεν πέρασε τελικά τα σύνορα, καθώς ο οδηγός δεν πείστηκε από τις διαβεβαιώσεις της Αστυνομίας ότι δεν πρόκειται να δημιουργηθεί επεισόδιο, ενώ το αντίστοιχο της ΠΓΔΜ πέρασε τελικά περίπου τρεις ώρες αργότερα, έπειτα από διαβουλεύσεις. Το επεισόδιο αυτό ήταν το μοναδικό παρατράγουδο στο καθιερωμένο εδώ και 150 χρόνια διήμερο τοπικό πανηγύρι, παρά το κλίμα τρομοκρατίας που προσπάθησαν να δημιουργήσουν εθνικιστικοί κύκλοι τόσο της ΠΓΔΜ όσο και της Ελλάδας. Η γιορτή εξελίχθηκε χωρίς να συμβεί το παραμικρό, αν και υπό τον φόβο των επεισοδίων είχε μικρότερη προσέλευση σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές.”

Εμείς δεν έχουμε να προσθέσουμε και πολλά, άλλωστε τα παραπάνω άρθρα τα λένε όλα… Ενοχλήθηκαν πολύ φαίνεται κάποιοι από την αιφνιδιαστική μας αντίδραση, έτσι που να θεωρούν προκλητικό ακόμα και τον …Εθνικό μας ύμνο. Ενοχλήθηκαν μάλιστα και κάποιοι “Πατριώτες” που έδωσαν αυστηρές εντολές για τη μη συμμετοχή άλλων “Πατριωτών” στο κλείσιμο των συνόρων. Πλήρως εναρμονισμένοι με τη “ρεαλιστική πολιτική” της κυβέρνησης και τους χαμηλούς τόνους, καταδίκασαν ως θερμόαιμες τις ενέργειες αυτές, δηλώνοντας ότι η πολιτική δε γίνεται από το πεζοδρόμιο. Δεν πειράζει. Εμείς θα πούμε μονάχα αυτό: Η πολιτική γίνεται στο πεζοδρόμιο και θα γίνεται εκεί όσο οι “εθνοπατέρες” της Βουλής κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου. Η πολιτική και οι πρακτικές μας συνδέονται με το πεζοδρόμιο γιατί η ΑΜΕΣΗ αντίδραση είναι αποτελεσματική και γιατί τόσα χρόνια η διπλωματία και οι χαμηλοί τόνοι είναι που καταδίκασαν το ζήτημα της Μακεδονίας μας. Όχι το πεζοδρόμιο. Και πού γίνεται η πολιτική δηλαδή; Κάτω από τα τραπέζια; Όπως συνέβαινε στα χρόνια 1990-1993 με πρωθυπουργό τον Μητσοτάκη, του οποίου κάποιοι “Πατριώτες” της καρέκλας ήταν έμπιστοι άνθρωποι; Ήταν άνθρωποί του την ίδια περίοδο που ξεπουλούσε την υπόθεση της Μακεδονίας με την περίφημη διπλή ονομασία και με δηλώσεις του τύπου «σε δέκα χρόνια ποιος θα θυμάται το όνομα της Μακεδονίας»… Να τους χαίρονται όλους αυτούς τα μέλη των κομμάτων τους και οι ψηφοφόροι τους… Όσο για εμάς, επιτύχαμε μία νίκη και συνεχίζουμε! Καταλαβαίνουμε το ζόρι που τραβούν όλοι αυτοί με την Χρυσή Αυγή και το μόνο που έχουμε να κάνουμε είναι να τους χαρίσουμε με οίκτο την συμπάθειά μας.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s