Αντεπίθεση για το Λαό και την Πατρίδα

Καθώς η παγκόσμια αγορά οδεύει προς την ολοκλήρωσή της, με τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, συνεπικουρούμενη από πάσης φύσεως «προοδευτικούς» πεμπτοφαλαγγίτες, να ισοπεδώνει κάθε μορφή εθνοκοινωνικής αντίστασης, έχει ξεσπάσει ήδη μία πολύπλευρη σύγχρονη οικονομική κρίση. Οι συνέπειες αυτής της κρίσης είναι αισθητές, λιγότερο ή περισσότερο, σε όλες τις αγορές, αφορούν διάφορους τομείς της οικονομίας (στέγη, ενέργεια, σίτιση), ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις, ούτε για τους εμπειρότερους αναλυτές, που να δίνουν ένα χρονοδιάγραμμα ύφεσης. Ενώ, λοιπόν, μέσα σε αυτό το ασταθές περιβάλλον, οι πιέσεις που δέχονται οι εργαζόμενοι είναι αβάστακτες, με εμφανείς συνέπειες φτώχειας και ανέχειας, υπάρχει μία παγκόσμια χρηματοοικονομική ελίτ, ελάχιστων κερδοσκόπων «επενδυτών», η οποία, μέσα από την αστάθεια και από την κρίση, απολαμβάνει υπερκέρδη, εκμεταλλευόμενη τους κανόνες του «παιχνιδιού». Για τους αρχιτέκτονες του καπιταλιστικού συστήματος, όσο περισσότερο ασταθής είναι η αγορά και όσες περισσότερες διακυμάνσεις υπάρχουν, τόσο μεγαλύτερες είναι οι ευκαιρίες για κέρδη στην εικονική διατύπωση της οικονομίας που έχουν δημιουργήσει.

Ακόμα και σήμερα αρκετοί είναι εκείνοι που (θέλουν να) πιστεύουν ότι «προοδεύουμε», «είμαστε ισχυροί» κτλ. Μία υπνωτισμένη μάζα που περίμενε τα δραματικά ρεπορτάζ των καναλιών της ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑΣ για να της πει ότι η ακρίβεια έχει χτυπήσει κόκκινο, στο σούπερ μάρκετ, το πετρέλαιο, στα δίδακτρα… Παντού. Και έτσι ξαφνικά μάθαμε ότι η «δημοκρατία» μας δεν μας πάει και τόσο μπροστά… Η αλήθεια είναι ότι η ελεύθερη αγορά και ο καταναλωτισμός είναι οι αλυσίδες των σύγχρονων Σκλάβων. Ένα νέο προλεταριάτο του 21ου αιώνα στην «ισχυρή Ελλάδα» που δουλεύει για 500 έως 700 ευρώ τον μήνα για να ξεχρεώσει την visa και την mastercard. Για να εξοφλήσει το μουράτο αυτοκίνητο που του πρόσδιδε την – απαραίτητη στις μέρες μας – «χλιδή». Για να είναι «κάποιος». Για να είσαι γρανάζι του Συστήματος.

>> Κεφάλαιο, ελεύθερη αγορά, ανταγωνισμός, παγκοσμιοποίηση, νεοφιλελευθερισμός, κατανάλωση, προσφορά και ζήτηση, ελαστικές σχέσεις εργασίας, πληθωρισμός, ιδιωτικοποίηση, νομισματική πολιτική, ενέργεια. Λέξεις και έννοιες με τις οποίες μας βομβαρδίζουν καθημερινά οι ινστρούχτορες της prime time, εικονικής, τηλεοπτικής ζωής. Αριθμοί και στατιστικές για να μας δείξουν πόσο γρήγορα πρέπει να τρέξει το ποντίκι στον τροχό ώστε να κυλήσει ομαλά το σύστημα.

>> Άνθρωποι χωρίς ταυτότητα, καταναλωτές – ποντίκια που τρέχουν στον τροχό, άλλος πιο γρήγορα και άλλος πιο αργά, άλλος κυνηγώντας το ψωμί και άλλος το καινούριο home cinema. Ένας θαυμαστός καινούριος κόσμος, τόσο δυνατός, όσο οι ΝΑΤΟϊκές δυνάμεις επιβολής της «δημοκρατίας» και τόσο εύθραστος, όσο μια βουτιά του δείκτη του χρηματιστηρίου.

>> Κι Εμείς… Το στατιστικό λάθος στη συνάρτηση ενός κόσμου που φτιάχτηκε από λογιστές και γιάπηδες για κερδοσκόπους και χρηματιστές. Ζούμε σε ένα σύστημα στο οποίο κάποιοι λίγοι και «εκλεκτοί» κερδοσκοπούν εις βάρος των πολλών, σε ένα σύστημα στο οποίο κερδοσκοπούν εις βάρος μας, μετατρέποντάς μας σε αριθμούς και καταναλωτές. Αν συνεχιστεί κάτι τέτοιο, θα χαθεί και το τελευταίο ίχνος της ταυτότητάς μας… Θα συνεχίσουμε να το επιτρέπουμε;


ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ, Ή ΤΙΠΟΤΕ ΑΠΟΛΥΤΩΣ
Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s